ورمی‌ کمپوست یک کود بیو ارگانیک است که بسیار نرم، سبک وزن، ترد، تمیز و بی‌بو بوده و ظاهری کم و بیش شبیه به پودر گرانوله قهوه دارد. یکی از مشکلاتی که این روز‌ها کشاورزان با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند، بحران کم‌آبی است. یکی از راهکار‌های مقابله با این بحران استفاده از ورمی کمپوست» (Vermicompost) است. این کود بیولوژیک رطوبت را از خاک و هوا جذب می‌کند و حاوی ویتامین‌های زیادی ازجمله B12 بوده که برای رشد گیاه بسیار موثر است. گیاهانی که از کود ورمی‌ کمپوست تغذیه می‌کنند معمولاً دارای ظاهری بلندتر و رشدی سریعتر می‌باشند. بر اساس آزمایشات و تحقیقات انجام شده، استفاده ورمی‌ کمپوست با غلظت کمتر در رشد و نمو گیاهان تاثیر بیشتری دارد

خرید ورمی کمپوست

ورمی کمپوست

کیفیت ورمی کمپوست به چه چیزی بستگی دارد؟

کیفیت ورمی‌ کمپوست به نوع غذا (محیط کشت) یا مواد زائد آلی که کرم‌ها از آن تغذیه کرده‌اند، بستگی دارد. برای مثال کرم‌ها می‌توانند مواد آلی با سلو زیاد مانند خاک اره را هضم کرده و یک ماده اصلاح‌ کننده خاک با کیفیت پائین تولید نمایند، برعکس کرم‌ها قادرند با مواد غنی از ازت و فقیر از سلو ورمی‌ کمپوست با کیفیت عالی تولید نمایند.

نسبت کربن به ازت (C/N) ورمی‌کمپوست برابر ۲۰ و پائین‌تر از آن می‌باشد. طول دانه‌های خشک ورمی‌کمپوست بین ۱-۵mm و وزن مخصوص آن نیز کمتر از خاک گلدان است. هوموس آن حدود %۲۰ وزن خشک آن می‌باشد.

ورمی‌کمپوست برای چه گیاهانی قابل استفاده است؟

ورمی کمپوست یک کود بیوارگانیک و بسیار غنی است که در کشت و زرع تمام محصولات کشاورزی قابل استفاده میباشد و باعث افزایش در کیفیت و کمیت محصولات میشود. از جمله موارد استفاده کود ورمی کمپوست موارد ذیل میباشد:

کلیه درختان میوه مثمر و غیر مثمر

کلیه محصولات زراعی

نهالکاری

گلهای زینتی

گیاهان دارویی

انواع صیفی جات

پرورش قارچ

گلها و گیاهان آپارتمانی

چمنکاری

فضای سبز شهرها

مزایای ورمی کمپوست برای گیاهان و زمین های زراعی

سبک و فاقد هرگونه بو

عاری از علفهای هرز

حاوی میکروارگانیسم‌های هوازی مفید مانند ازتوباکتری‌ها

بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایر کودهای آلی

دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز

دارا بودن مواد محرکه رشد گیاهی نظیر ویتامین‌ها بویژه ویتامین B12

قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی

فرآوری آسان و سریع‌تر از بیوکمپوست

عاری از باکتری‌های غیرهوازی، قارچ‌ها و میکروارگانیسم‌های پاتوژن

اصلاح کننده خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی خاک

مقدار و نحوه مصرف ورمی کمپوست

بهترین روش مصرف هر نوع کود انجام آزمون خاک و مشاوره با کارشناسان تغذیه گیاه و خاکشناسی می باشد ولی بصورت عام مصرف ورمی کمپوست محدودیتی نداشته و مقادیر پیشنهادی بصورت عمومی و تجربی مورد آزمایش قرار گرقته است و مصرف بیش از مقادیر پیشنهادی نیز باعث سوختن گیاه نمی گردد.

کود ورمی کمپوست را بصورت های مخلوط با خاک سطحی و یا هنگام تعویض گلدان با کل خاک و یا هنگام کاشت نهال بصورت چاله ای در اطراف ریشه (چالکود) مصرف نمایید.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست درصیفی کاری

برای کلم، کاهو، خیار، پیازچه، کرفس، گوجه فرنگی و انواع دیگر سیزیجات حدود ۴ تا ۸ کیلوگرم در متر مربع برابر ۴۰ تا ۸۰ تن در هکتار، هر دو تا سه سال یکبار مناسب می باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در درختان میوه

برای درختان از جمله سیب، گلابی، آلو، زرد آلو، گوجه، گیلاس و… مقدار ورمی کمپوست ایده آل حدود ۳۰ تا ۶۰ تن در هکتار ، هر سه سال یکبار می باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در غلات

برای غلات از جمله گندم، جو، چاودار و غیره را می توان حدود ۲۰ تا ۶۰ تن در هر هکتار در بهار یا قبل از شخم زدن کود دهی انجام داد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در محصولات باغی

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در باغات و به ویژه در باغات پسته، انگور، مرکبات، انار و سیب صورت می گیرد. از آنجا که مصرف این کود برای کلیه محصولات باغی مفید و باعث افزایش کمی و کیفی محصول می گردد، بدین جهت برای درخت پسته با سن بیشتر از ۷ سال مقدار ۵ تا ۷ کیلوگرم برای هر درخت مصرف می شود.

  • برای درخت انار ۳ تا ۵ کیلوگرم مصرف می گردد.
  • برای مرکبات بین ۴ تا ۵ کیلوگرم مصرف گردد.
  • برای درختان بین ۲ تا ۵ ساله مصرف ۲ کیلوگرم توصیه می گردد.
  • برای سایر درختان میوه بین ۲ تا ۳ کیلوگرم برای هر درخت پیشنهاد می گردد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گلخانه

ورمی کمپوست حاصل از بازیافت کود دامی و بقایای گیاهی سرشار از مواد مغذی و مواد هومیکی بوده که برای بهبود وضعیت خاک در گلخانه ها و افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی نقش موثری دارد. این کود بیولوژیک بهترین ترکیب آلی برای مصرف در محصولات گلخانه ای می باشد. خصوصا برای محصول خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سایر صیفی جات موثرتر می باشد. بنابراین مقدار ۱ تا ۲ کیلوگرم از کود ورمی کمپوست را در هر متر مربع و قبل کشت مصرف شود. در شرایط گلخانه ای عموما کلسیم، آهن و بور به صورت قابل جذب نمی باشند، ورمی کمپوست شرایطی را فراهم می آورد که این عناصر به صورت قابل جذب برای گیاهان باشد.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گیاهان ردیفی

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست برای گیاهان ردیفی مانند چغندر، ذرت، سیب زمینی و پنبه در فصل بهار یا پاییز می توان مقدار ۴۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار کمپوست را مصرف نمود.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در مزارع رعفران

در مزارع زعفران از جمله محصولاتی است که به مصرف کودهای آلی بیشترین واکنش را نشان می دهد. بنابراین مصرف کود ورمی کمپوست بایستی به عنوان فرهنگ عمومی و همگانی تبدیل شود.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گل های زینتی

برای گل های زینتی در فضای باز حدود ۸۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار بایستی هر ۳ تا ۴ سال یکبار پخش شود.

مقدار و زمان مصرف ورمی کمپوست در گیاهان دارویی

با توجه به اینکه مصرف کود های شیمیایی برای محصولات دارویی مشکلاتی را به وجود می آورد، بنابراین ورمی کمپوست گزینه جایگزین مناسبی می باشد. مقدار مصرف ۵۰۰ گرم در متر مربع پیشنهاد می گردد.

همچنین کود ورمی کمپوست عطر و بوی گیاهان را به شدت افزایش می دهد همین امر از ورمی کمپوست برای محصولاتی چون گل محمدی و گیاهانی که عرقیات از آنها گرفته می شود بیشتر توصیه شود.

 تاثیر ورمی‌ کمپوست درافزایش ریشه

در هر آزمایش علمی انجام شده، گیاهانی که از کود ورمی‌ کمپوست تغذیه نمودند تاثیر قابل توجهی در رشد و افزایش ریشه گیاهان داشتند. افزایش ریشه گیاهان، ظرفیت جذب آب و مواد مغذی دیگر را بالا برده و از لحاظ علمی گیاهان را قوی‌تر و سالم‌تر می‌سازد. در صورتیکه اگر رویش شاخه‌ها به طور نامناسبی افزایش یابد، خطر ایجاد چسبندگی و به هم فشردگی در ریشه گیاهان وجود دارد که در این صورت گیاهان احتیاج به پیوند زنی و نشاء دارند. آزمایشات نشان داد که چسبندگی در ریشه گیاهان باعث کاهش رشد آنها خواهد شد. پس از این تحقیقات، اهمیت و ارزش سلامتی و قوت در ریشه گیاهان برای محققان و کشاورزان آشکار شد.

تاثیر ورمی‌ کمپوست بر اندازه گلها

محققان دریافتند که گلهایی که از کود ورمی‌ کمپوست تغذیه نمودند، رشد بیشتری از لحاظ ساقه و گلبرگ داشتند و در مقایسه با گلهای دیگری که از کودهای معمولی (کودهای شیمیایی و …  ) تغذیه نمودند رشد ظاهری قابل توجهی داشتند. در نتیجه ظاهر متفاوت و زیبای گلها نظر خریدارن و ناظران را به خود جلب نمود به طوریکه به مرور بر میزان بهای آن گلها افزوده شد.

تاثیر ورمی‌ کمپوست درضخامت و کلفتی ساقه گیاهان

طی آزمایشات انجام شده توسط محققان، ضخامت ساقه گیاهان پس از تغذیه از کود آلی ورمی‌ کمپوست افزایش قابل توجهی داشته است گرچه ایجاد ضخامت بیشتر در ساقه از اهمیت کمتری نسبت به دیگر عوامل در رشد گیاهان برخوردار است اما در بعضی گلها و گیاهان اهمیت بسزایی دارد مانند گلهای میمون که ضخامت در ساقه آنها تاثیر آشکاری بر زیبایی ظاهری این گل دارد.

انواع ورمی کمپوست

  • ورمی کمپوست گاوی یا گوسفندی
  • ورمی کمپوست زباله شهری
  • ورمی کمپوست خاک برگ
  • ورمی کمپوست خانگی
  • ورمی کمپوست ضایغات سیب زمینی
  • ورمی کمپوست ضایعات برنج
  • ورمی کمپوست ضایعات واحدهای تولیدی  کوچک (قارچ صدفی – گلاب گیری – گل زعفران)

کود ورمی کمپوست در بسته بندی های مورد نیاز شما با هر وزن و مقداری که بخواهید موجود و قابل خرید و ارسال است.برای

خرید کود ورمی کمپوست و مشاوره درباره نحوه فروش عمده آن با کارشناسان هیراکود تماس حاصل نمایید.

09127256897
 

hirakood1@gmail.com


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها